Skip to main content

Union Bancaire Privée, UBP SA (UBP) heeft vandaag aangekondigd dat het twee exclusieve overeenkomsten heeft gesloten met Société Générale op grond waarvan UBP de private banking-activiteiten van Société Générale in Zwitserland (Société Générale Private Banking Suisse) en de private banking-activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en de Kanaaleilanden (SG Kleinwort Hambros) zal overnemen. Beide transacties zullen naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal van 2025 zijn afgerond.

Deze transactie markeert een belangrijke stap in de uitvoering van UBP’s strategie om haar internationale aanwezigheid te vergroten en haar vermogensbeheeractiviteiten wereldwijd te ontwikkelen. Dit zal UBP ook in staat stellen zijn aanwezigheid in Zwitserland te versterken en zijn expansie in het Verenigd Koninkrijk te versnellen, waar het al bijna dertig jaar zijn vermogensbeheer- en vermogensbeheeractiviteiten uitbreidt.

Door deze transacties zal het beheerd vermogen van UBP toenemen met meer dan CHF 25 miljard, van CHF 150,8 miljard op 30 juni 2024.

Société Générale Private Banking Zwitserland en SG Kleinwort Hambros hebben een langdurige en erkende expertise in private banking, vermogensbeheer en vermogensplanning. Deze knowhow vormt een ideale aanvulling op de expertise van UBP in het bieden van beheeroplossingen voor particuliere en institutionele klanten. Daarnaast, en afhankelijk van het verkrijgen van de benodigde vergunningen, zal de integratie van deze teams ook helpen om de aanwezigheid van UBP in bepaalde rechtsgebieden uit te breiden, met name de Kanaaleilanden en Gibraltar.

Guy de Picciotto, CEO van UBP, licht toe: “We zijn verheugd deze ervaren en getalenteerde teams te mogen verwelkomen en hebben er alle vertrouwen in dat we al onze klanten een brede waaier aan beleggingsoplossingen en een hoogwaardige dienstverlening kunnen bieden. Deze overname versterkt onze aanwezigheid in Zwitserland aanzienlijk en bevestigt ons langetermijnengagement op de Britse markt, die een belangrijke nieuwe groeimotor voor onze Groep aan het worden is.”

Deze transacties, uitgevoerd met de hulp van Caurus Partners, blijven onderworpen aan de toepasselijke bedrijfsprocedures, de gebruikelijke opschortende voorwaarden en de goedkeuring van de relevante financiële en regelgevende autoriteiten.

EFI

Author EFI

More posts by EFI