Skip to main content

De Frans-Zwitserse private equity-beheerder Altaroc is van start gegaan in de Benelux. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend in een persbericht. Altaroc geeft directe toegang tot een portefeuille van toonaangevende internationale private equity fondsen. Na opening van haar kantoor in Zwitserland in januari 2024 zal het bedrijf zich nu verder ontwikkelen in België, Nederland en Luxemburg. Het consolideert zo de internationale strategie van Altaroc als belangrijke Europese speler in de democratisering van private equity. 

Altaroc werd opgericht in 1972 en is één van de oudste Europese private equity-beheerders.  Altaroc maakt ’s werelds beste private equity-fondsen toegankelijk voor geavanceerde beleggers door hen toegang te geven tot een kant-en-klare portefeuille van vintagefondsen. Met meer dan 1,2 miljard opgehaald kapitaal bij 7.000 privébeleggers op twee jaar tijd is Altaroc nu al een van Europa’s leiders in de democratisering van private equity.

Deze activaklasse, die tot nu toe voorbehouden was aan grote institutionele beleggers en de meest vermogende families, is beschikbaar voor veeleisende particuliere beleggers via het nieuwe one-stop-shop technologieplatform van Altaroc, De minimale investering bedraagt 100.000 euro, regelmatig opgevraagd en met een vast bedrag over vijf jaar, oftewel 20.000 euro per jaar.

Door zijn activiteiten uit te breiden naar België, Nederland en Luxemburg geeft Altaroc private banks, onafhankelijke vermogensbeheerders, family offices en pensioenfondsen toegang tot deze nieuwe activaklasse en diversifieert het de beleggingen van hun klanten, zowel geografisch (ongeveer 45% van de fondsen is belegd in Noord-Amerika, 45% in Europa en 10% in Azië en de rest van de wereld) als sectoraal, met prioriteit voor beleggingen in software, gezondheidszorg en zakelijke dienstverlening. Dit zijn sectoren die zowel snel groeien als veerkrachtig zijn.

Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van het ambitieuze project van Altaroc om private equity te democratiseren en dat ik het werk dat de teams van de beheermaatschappij in Frankrijk en Zwitserland al hebben verricht, in de Benelux verder kan ontwikkelen. De strategische visie van Frédéric en Maurice, twee doorgewinterde institutionele private equity veteranen, sprak me erg aan, in een deel van de wereld dat nog veel groeipotentieel heeft“, legt Thibault Delbarge, het nieuwe hoofd van de Benelux bij Altaroc, uit. 

Frédéric Stolar, Managing Partner van Altaroc, legt uit: “We zijn verheugd dat Thibault Delbarge bij ons begint. Zijn ervaring, toewijding en kennis van de Beneluxmarkt zijn echte troeven om van Altaroc een belangrijke speler in de Benelux te maken. Na de opening van ons Zwitserse kantoor aan het begin van dit jaar, is deze nieuwe vestiging een verdere structurerende stap voor onze internationale ambities en een bevestiging van onze plannen en ontwikkeling.”

EFI

Author EFI

More posts by EFI